Varstvo osebnih podatkov

Podatki o podjetju

 • IBAN SI56 0510 0801 6225 570
 • Mati─Źna ┼ítevilka: 8245657000
 • ID za DDV: 92955401
 • Direktor: Hana Knez
 • Email: info@lune.si

Upravljatelj spletne trgovine lune.si, LUN├ë, Hanin kozmeti─Źni atelje, Hana Knez s.p., Re─Źica ob Paki 56, 3327 ┼ámartno ob Paki (v nadaljevanju ÔÇťponudnikÔÇŁ), se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene pri registraciji skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1). Podatke, ki jih za potrebe poslovanja zbira ponudnik, bodo uporabljeni izklju─Źno za:

 • po┼íiljanje naro─Źenega blaga,
 • po┼íiljanje informativnega gradiva,
 • po┼íiljanje predra─Źunov in ra─Źunov
 • ostalo potrebno komunikacijo

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabni┼íkega imena in gesla ter ustrezno za┼í─Źito svojega ra─Źunalnika. Za to─Źnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ponudnik ne odgovarja.

Splošno

Ponudnik se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega. Zbrane osebne podatke bo ponudnik uporabljal izklju─Źno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Ponudnik spo┼ítuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani, zato bo storil vse potrebno, da jih za┼í─Źiti pred kakr┼ínimikoli kr┼íitvami in zlorabami.

Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v dolo─Źenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika. Seznam obdelovalcev osebnih podatkov za ponudnika se nahaja tukaj:

Zunanji partnerji

Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, ┼ít. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, ┼ít. 109/12, 110/13, 40/14 ÔÇô ZIN-B, 54/14 ÔÇô odl. US, 81/15 in 40/17) in Splo┼íno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation ÔÇô GDPR).

Uporaba osebnih podatkov

Ponudnik za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek
 • naslove za dostavo
 • firmo oz. naziv pravne osebe (─Źe je uporabnik pravna oseba)
 • dav─Źno ┼ítevilko pravne osebe (─Źe je uporabnik pravna oseba)
 • naslov elektronske po┼íte (uporabni┼íko ime)
 • geslo v ┼íifrirani obliki
 • kontaktno telefonsko ┼ítevilko
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletnem mestu
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu

Za pravilnost, popolnost in a┼żurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ponudnik ne odgovarja.

Podatkov ponudnik ne posreduje tretjim osebam, razen pogodbenim izvajalcem, s katerimi ima ponudnik sklenjeno pogodbo o varovanju osebnih podatkov in ki so pogodbeno zavezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot ponudnik.

Ponudnik osebne podatke zbira z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hrani skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.

Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na obmo─Źju Republike Slovenije ter jih ne izna┼ía v druge dr┼żave.

Namen uporabe

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletnega mesta www.lune.si za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izklju─Źno za potrebe izvedbe in dostave naro─Źila.

Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah ali naro─Źilu na novice preko elektronske po┼íte, uporabnik dovoljuje ponudniku, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje ponudniku, da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzor─Źenja, anketiranja in statisti─Źne obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obve┼í─Źanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za po┼íiljanje novic preko elektronske po┼íte, telefonske ┼ítevilke in drugega oglasnega gradiva, obve┼í─Źanju uporabnikov o storitvah spletnega mesta www.lune.si in ponudnika, ter povezanih oseb in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletnega mesta posebej privoli. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Navedene podatke lahko ponudnik obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze. V ─Źasu upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo mo┼żnost vpogleda in a┼żuriranja podatkov v bazi podatkov.

Ponudnik ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov.

Vse pri podjetju redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolo─Źili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dol┼żnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dol┼żne upo┼ítevati ta dolo─Źila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletnega mesta. Dol┼żnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja ─Źasovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno mesto in lahko prekli─Źejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporo─Źijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik podjetju poravnati vse ┼íe neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletnem mestu. Ponudnik bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega mesta v okviru te politike zasebnosti varovalo tudi v primeru preklica registracije.

Oglasna sporo─Źila bodo jasno razvidna (upo┼ítevajo─Ź starost) in jasno lo─Źena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkori┼í─Źala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izku┼íenj ali ob─Źutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejemati naro─Źil od nekoga, za katerega ve, ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih star┼íev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

 1. Pravico imate do informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: info@lune.si ali nam pošljite zahtevek po pošti.

  Obvestila o stanju naro─Źila: Pridr┼żujemo si pravico, da vas na telefonsko ┼ítevilko, ki ste jo vpisali v postopku naro─Źila, preko e-po┼ítnega sporo─Źila obvestimo, ko je va┼íe naro─Źilo odpremljeno in ─Źe artikli niso bili prevzeti od 3 do 5 dni. ─îe artikli niso bili prevzeti ve─Ź kot 5 dni, si pridr┼żujemo pravico klica na posredovano telefonsko ┼ítevilko, kot opomnik za prevzem artiklov. Kupce hkrati o stanju naro─Źila obve┼í─Źamo tudi preko elektronskega sporo─Źila.

  Obvestila: Po prijavi na obvestila bosta va┼íe ime, telefonska ┼ítevilka in elektronski naslov z va┼íim dovoljenjem uporabljena v promocijske namene, dokler se iz obve┼í─Źanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil ste prijavljeni le, ─Źe je ob naro─Źilu obkljukano posebno polje, ki vam omogo─Źa prijavo na obvestila.

  Iz baze prejemnikov obvestil se lahko kadarkoli odjavite s sporo─Źilom na info@lune.si ali s klikom na povezavo ┬╗Odjava┬ź na dnu promocijskih elektronskih sporo─Źil.

  Vsak posameznik, katerega ponudnik zbira, hrani in obdeluje njegove osebne podatke, ima glede teh podatkov naslednje pravice:

  • Pravica do pozabe ÔÇô v kolikor posameznik ne ┼żeli ve─Ź, da se njegovi osebni podatki, ki jih hrani in obdeluje obdelovalec obdelujejo in ob pogoju, da ni zakonitih razlogov za njihovo nadaljnjo hrambo, bo lahko od obdelovalca kadarkoli zahteva, da se njegovi podatki zbri┼íejo.
  • Pravica vedeti, kako dolgo se hranijo osebni podatki.
  • Pravica zahtevati popravek, izbris ali vlo┼żiti prito┼żbo.
  • Pravica do prenosljivosti ÔÇô posameznik lahko, v kolikor to ┼żeli, lahko od obdelovalca zahteva, da mu zagotovi osebne podatke v zvezi z njim, ki jih je posredoval upravljavcu, v strukturirani, splo┼íno uporabljani in strojno berljivi obliki.
  • Pravica do pravnega sredstva in sankcije ÔÇô posameznik ima pravico vlo┼żiti prito┼żbo pri nadzornem organu, pa tudi pravico do pravnih sredstev zoper odlo─Źitev nadzornega organa ali v primeru neukrepanja nadzornega organa, pravico do od┼íkodnine in odgovornosti.
  • Pravica ne biti podvr┼żen ukrepom, ki izhajajo zgolj iz profiliranja, analize ali predvidevanj z uporabo avtomatiziranih sredstev obdelave.
  • Pravica do umika soglasja ÔÇô posameznik ima pravico do umika soglasja za nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov, posebej v primeru neposrednega tr┼żenja

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se ti─Źejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na elektronski naslov info@lune.si

Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da doka┼że, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Ponudnik osebne podatke posameznika hrani do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Uporabnik lahko prekli─Źe soglasje za prejemanje elektronskih sporo─Źil (kar stori s pisno zahtevo ponudniku na elektronski naslov info@lune.si ali zahteva, da ponudnik njegove osebne podatke nemudoma u─Źinkovito in trajno izbri┼íe, tako da v celoti izbri┼íe uporabnikov uporabni┼íki profil pri ponudniku.

Ponudnik je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegovega spletnega mesta. Ponudnik ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogo─Źil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen ─Źe bi to od njega zahtevale dr┼żavne oblasti, ─Źe je taka obveznost dolo─Źena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodi┼í─Źi ali drugimi dr┼żavnimi organi ter za za┼í─Źito in uresni─Źevanje zakonitih interesov podjetja.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno mesto, kot tudi ob naro─Źilu nakupa izdelkov, vklju─Źno z vsebino naro─Źil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Ponudnik teh podatkov ne bo uporabilo v namen, ki bi kakorkoli ┼íkodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Ponudnik podatkov uporabnikov ne bo uporabilo za po┼íiljanje promocijske elektronske po┼íte ali drugega neza┼żelenega promocijskega materiala, razen za po┼íiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naro─Źil oz. s katerimi bo izrecno sogla┼íal. Ponudnik lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statisti─Źnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kr┼íena v nobeni obliki.

Dostavni slu┼żbi bo ponudnik zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletnem mestu kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku, naslov za dostavo, telefonsko ┼ítevilko za obvestilo o dostavi paketa in/ali re┼íevanju te┼żav pri dostavi in naslov elektronske po┼íte za obvestilo o statusu dostave paketa). Prek elektronske po┼íte bo izvajalec dostave morda stopil v stik z uporabnikom, ─Źe bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletnem mestu.

Za upravljanje seznama naro─Źnikov email tr┼żenja in za po┼íiljanje e-po┼íte na┼íim naro─Źnikom uporabljamo MailChimp. MailChimp je ponudnik tretjih oseb, ki lahko obdeluje va┼íe podatke s pomo─Źjo industrijskih standardnih tehnologij, ki nam pomagajo spremljati in izbolj┼íevati na┼ía email sporo─Źila.

Politika zasebnosti MailChimp je na voljo na https://mailchimp.com/ . Od na┼íih email sporo─Źil se lahko odjavite s klikom na povezavo za odjavo, ki je na koncu vsakega glasila.